2013. május 8., szerda

Kovács: mesternégyes - A Veszprém megyei Napló (veol.hu) beszámolója

Kovács: mesternégyes


2013. május 07., 07:07 szerző: Horváth Gábor
Hatalmas meccset játszott egymással hétvégén az Öskü és az Alsóörs a labdarúgó megyei első osztályban.
A döntetlenre végződött találkozó nyolc gólján összesen négy játékos osztozott, hazai részről hárman voltak eredményesek, a Balaton-partiaknál mesternégyes született.  - Az egyik szemem sír, a másik nevet - reagált érdeklődésünkre Kovács Olivér, aki négy szerzett találatával a hétvégén egy igazán emlékezetes találkozót hagyhatott  maga mögött.

Az összecsapás rendkívül izgalmasan alakult: a vendégek 3:0-ra vezettek, az  Öskü az első félidő végén szépített. A második játékrészt góllal kezdte a hazai csapat, amely vérszemet kapott és egyenlített. Az alsóörsieknek erre még volt válasza, a hosszabbításban azonban ismét egalizált az Öskü.

- Mindkét fél nagyot harcolt, igazságos a döntetlen, de mint alsóörsi labdarúgó azt kell mondjam, hogy háromgólos előnyből nekünk  kellett volna megnyernünk a meccset.

Kovács Olivér (pirosban) még nem tett le a házi gólkirályi címről (Fotó: Penovác Károly)

A huszonöt esztendős futballista természetesen túlságosan bánatos nem lehetett, hiszen megdöntötte saját rekordját, eddig három találat volt a legtöbb, amit egy találkozón szerzett.

- A szezon előtt azt a célt tűztem ki magam elé, hogy mindig a lehető legjobban teljesítsek és minél több gólt szerezzek. Utóbbi eddig nem igazán jött össze, de most bízom benne, hogy elindulok felfelé. Még nem tettem le a házi gólkirályi cím megszerzéséről sem, Finta Péter 12 találatnál jár, nekem most hét van - jegyezte meg mosolyogva a középpályás.

Olivér kiemelte: nagyon szeret Alsóörsön  futballozni. - Ennek a csapatnak köszönhetek mindent. Már korábban is remek volt a társaság, amely most a veszprémi futsalosok érkeztével csak még jobb lett. Edzőnk, Zsebe Gábor kiváló szakember, és rengeteget dolgozik az együttesért. Szívesen kipróbálnám magam magasabb osztályban, azonban a megyei első osztályban csak az Alsóörs jöhet szóba. Korábban létszámhiánnyal küszködtünk, de akkor is kitartottunk, bravúrokat értünk el, most pedig a dobogóért vagyunk harcban. Jó ebben a csapatban  futballozni.



Korábban Fehérváron is próbálkozott

Kovács Olivér Lovason él, civilben egy villanyszerelő cégnél dolgozik. Tizenkét évesen Veszprémben lett először igazolt futballista, rövig ideig játszott Balatonfüreden, járt a Videotonnál próbajátékon, de pályafutása elsősorban az alsóörsi csapathoz köthető. - Márkón NB III-ban játszhattam volna, de megszűnt a csapat. Székesfehérváron 17 évesen próbálkoztam, elsősorban magamnak köszönhetem, hogy nem jött össze, úgy emlékszem, elizgultam a dogot. Nem bánkódom, hiszen nagyon jól érzem magam Alsóörsön - mondta el az elsősorban a jobb szélen bevethető játékos.
Horváth Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése