2013. április 24., szerda

Alsóörs felkészült a nyárra! - A balaton.vehir hírportál interjúja Hebling Zsolt polgármesterrel (kép és szöveg. Beke G. László)

Alsóörs felkészült a nyárra!

balaton.vehir.hu 2013. 04. 24. 17:54 (kép és szöveg. Beke G. László - balaton.vehir.hu)



A hosszúra nyúlt telet követően hogyan készül a Balaton-parti település a nyári hónapokra, erről kérdezte hírportálunk Hebling Zsoltot Alsóörs polgármesterét.


- Polgármester úr, milyen fejlesztések zajlanak jelenleg a településen a komfortérzet javítása érdekében?
- Az idei évben is folytatódnak a lakosságot érintő és a turizmust szolgáló fejlesztések, amelyek összege 130 millió Ft.
Legjelentősebb beruházás a MERSE LEADER KULTURPARK ,amely tervezett átadási határideje május vége. A sportcsarnok tetejére felszereltettük a napelemeket, ugyancsak pályázati források felhasználásával.
Útfelújításokon túlmenően az intézményeink is tovább fejlődnek, s könyvkiadásra is különítettünk el pénzt.
- Alsóörs népszerűsége a vendégek és az itt nyaralók értékelése szerint évről-évre emelkedik, mi a titok?
- Alsóörs már több ízben a NAPLÓ felmérésén is a " legkedveltebb nyaralóhely " lett , amely azt tükrözi, hogy vendégeink meg vannak elégedve településünk szolgáltatásaival.
Természetesen kitűnő adottságainkon túl ebben mindenkinek ( az önkormányzat mellett a vállalkozásoknak, civil közösségeknek, lakosoknak, nyaralótulajdonosoknak, partnereinknek pl. rendőrségnek és még sorolhatnánk ) meg van a maga szerepe. Ami nagyon fontos: a vendégszeretet, ez községünk jelmondatában is benne van:" Alsóörs vár, marasztal, visszavár!"
- A hagyományos programokon kívül milyen újdonságokkal, gasztronómiai és kulturális rendezvényekkel várják a helybélieket és a településre érkezőket?
- Folytatjuk hagyományos népszerű programjaink megszervezését ( Alsóörsi Színes Csokor- Falunk napja, Endrődi -Jókai Bablevesmuri,Halászlé piknik, Törökvilág, Nyárbúcsúztató,Vendégmarasztaló Fesztivál,kiállítások, koncertek, színházi előadások az Amfiteátrumban, Strandszínház, animáció és még sorolhatnánk ), de mindig készülünk meglepetésekkel is. Lesznek családi napok a strandon, az egyiken az ALMA együttes lép fel, a Török napok alatt pedig a Pannon Várszínház az " Egri csillagok" előadással készül. A CSÍK Zenekar lesz az idei egyik vendége az augusztusi fesztiválnak. Az éves rendezvénytár a www.alsoors.hu weboldalon már olvasható.
- Alsóörs nemzetközi hírnevét az elmúlt tíz évben a Harley-Davidson motoros találkozó reprezentálta a legjobban. Mit vár a júniusi találkozótól?
- 14. alkalommal várjuk nagy szeretettel a Harley-Davidson Open Road Festre érkező vendégeket, ahol több világsztár is fellép,garantált kikapcsolódást jelent a látogatóknak, nem beszélve ezen balatoni nagyesemény különleges hangulatáról. A tavalyi több tízezer fesztiválozóra készülünk, a szervezők mindent megtesznek, hogy kellemes élményekkel távozzon majd mindenki. Településünk jó hírnevét öregbíti a rendezvény már közel másfél évtizede.
Fotók: balaton. vehir.hu/2013.04. 24.
- A Balaton vize csodálatosan emelkedett az elmúlt hónapokban, ez a tény mennyiben befolyásolja a strand látogatottságát?
- A téli alacsony vízállást is kihasználtuk, rendbe tettük a partvédőműveket kőművesmunkával. A jelenlegi optimális magas szint a kiváló minőséggel párosulva ideális feltételeket teremt a jó szezonhoz, amiben nagyon bízunk. Ha az időjárás kedvező lesz, strandunk látogatottsága tovább nőhet, hiszen tavaly is 3 csillagos minősítést kapott ez a 4 hektáron fekvő, sok árnyékkal rendelkező és magas szolgáltatási színvonalú, családbarát strandfürdő. A komfortérzet javítása érdekében hamarosan elkészül a kosárfűzből újabb, élő három árnyékvető a gyerekpancsolónál, valamint két héten belül homokkal töltjük fel a közkedvelt "plázs" részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése