2013. április 11., csütörtök

BALKOM tájékoztatása a lomtalanításról, házhoz menő és szigetes szelektív hulladékgyűjtésről,zöldakcióról

Tisztelt Ügyfeleink!
Alsóörs község közigazgatási területén a hulladékgyűjtési és szállítási közszolgáltatói feladatokat a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft az Alsóörs község Önkormányzatának 12/2002.(XII.28.) Ör. Sz. rendelet, valamint a hulladékról szóló 2012 évi. CLXXXV. (26/2012.XI.) törvény alapján, mint közszolgáltató látja el.


Társaságunk 2013-as évben a közszolgáltatási területén belül az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a lakosság részére:
Szelektív hulladékgyűjtés
Szelektív szigetes hulladékgyűjtés
Szelektív szigetek Alsóörsön, a következő közterületen találhatóak: May János u., Alkotmány u.
A szelektív hulladékgyűjtő szigetek gyűjtőedényeibe az alábbi tiszta csomagolási hulladékok helyezhetők el:
Papírhulladék: újságpapír, reklámújság, iroda- és géppapír, telefonkönyv, papírzacskó, boríték, kozmetikai cikkek és élelmiszerek kartondobozai
Műanyaghulladék: üdítős, ásványvizes PET palackok, tejfölös, margarinos poharak, fóliák, bevásárló szatyrok
Üveg: italos üveg kupak nélkül, befőttes üveg (síküveget ne!)
Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés
Társaságunk az Alsóörs községen a falu település részén úgynevezett „házhoz menő‟ szelektív hulladékgyűjtő járatot üzemeltet, melynek keretében az összegyűjtött papír- és műanyaghulladékot szállítja el a szelektív hulladékot átlátszó (nem fekete) zsákban legkésőbb reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlan elé, amelyet egész évben kéthetente (páros hét) kerül elszállításra.
A szelektívhulladék hasznosíthatósága érdekében a szelektívhulladék ne legyen olajos, zsíros, vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett, mert a szennyezett hulladék nem hasznosítható!
A házhoz menő gyűjtőjáratba bekapcsolt utcákról a Társaságunk honlapjáról (www.balkom.hu) tájékozódhatnak.
Zöldhulladék gyűjtése
Társaságunk az idei évben a tavaszi zöld hulladékgyűjtést az alsóörsi Szőlőhegyen 2013. április 13-14-én tartja, melynek során a házaknál keletkező falomb, nyesedék, fűkaszálék, fagally kerül elszállításra. Az ágakat, ágnyesedékeket (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak) nem dróttal, kévékbe kötve, a fűkaszálékot, falombot lezárt, átlátszó zsákokba helyezzék ki az ingatlan elé.
Társaságunk az Ófalu, Falu és Vadtelep település részeken az idei évben április 8-tól november 30-ig un. „zöldjárat”-ot üzemeltet a páratlan heteken, melynek keretében a házaknál keletkező falomb, nyesedék, fűkaszálék és fagally kerül elszállításra. Az ágakat, ágnyesedékeket (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak) nem dróttal, kévékbe kötve, a fűkaszálékot, falombot lezárt, átlátszó (nem fekete) zsákokba helyezzék ki a hulladékszállítási napon legkésőbb reggel 6 óráig az ingatlan elé.
Amennyiben a zöldhulladék közé kommunális hulladék jellegű egyéb anyag kerül, a kevert anyagkomposztálásra alkalmatlanná válik, így nem kerül elszállításra!
A házhoz menő gyűjtőjáratba bekapcsolt utcákról a Társaságunk honlapjáról (www.balkom.hu) tájékozódhatnak.
Lomtalanítás
Az önkormányzattal történt egyeztetés eredményeként Alsóörsön a Falu és Ófalu település részeken 2013.április 16-án történik a lomtalanítás, a lom hulladékot 2013. április 17-én legkésőbb reggel 6 óráig kell kihelyezniük, a Vadtelep és a Szőlőhegy település részeken 2013. április 27-28-án történik a lomtalanítás, a lom hulladékot 2013. április 29-én legkésőbb reggel 6 óráig kell kihelyezniük.

A településen a háztartásokban keletkezett azon lomhulladék kerül elszállításra, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényzetben nem helyezhető el (bútorok, fából készült használati tárgyak, szőnyegek, textíliák, ruhaneműk, műanyag padlók, kerti bútorok, nagy darabos műanyag játékok). A lomtalanítás során nem kerül elszállításra a háztartási hulladék, autógumi, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék (akkumulátor, gyógyszer, festék) építési törmelék, minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.
Ügyfélszolgálat
Társaságunk az ügyfelei részére a személyes kapcsolat felvétel érdekében Balatonalmádi Rákóczi F. u. 43. alatt ügyfélszolgálati irodát működtet.
A Központi Telephelyünkön (Balatonalmádi Rákóczi F. u. 43.) ügyfélfogadási időben az ügyfeleink részére térítés ellenében lehetőséget biztosítunk a zöldhulladék és építési törmelék elhelyezésére, valamint a meghibásodott, sérülésmentes elektronikai hulladék díjmentes átvételére.
A felmerülő kérdéseikre honlapunkon (http://www.balkom.hu/) részletes tájékoztatást kaphatnak.
Ügyfélszolgálat Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
 Május 15-től
Szeptember 15-ig
Nyitva tartás 8:00-16:00 nincs 8:00-12:00 12:0018:00 12:00-16:00 8:00-12:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése