2013. április 22., hétfő

Református Általános Iskolák fóruma Papkeszin, a Bocskai Napok keretében



A Papkeszi Bocskai István Református Általános Iskolában a Bocskai Napok keretében tartotta meg a veszprémi református egyházmegye iskolafenntartó közössége szakmai napját április 18-án, csütörtökön délután. A már korábban létrejött iskolák mellett az újonnan református fenntartásba került iskolák majd mindegyike képviseltette magát a szakmai fórumon. Az alsóörsi küldöttséget Rásky Miklós, a csopakit Tislér Géza, a litérit pedig Nagy Éva lelkipásztorok vezették. 

A helyi iskola nevében  Bollók Gyula igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd a szomszédvár iskoláinak (Csajág és Balatonfőkajár) fenntartója Dusicza Ferenc lelkipásztor mondott köszöntőt.
Tislér Géza egyházmegyei lelkészi főjegyző áhítatában, a Lukács evangéliuma 24. fejezetének 33 és 34. versei alapján arról szólt, hogy húsvét és pünkösd között tartva akár iskolafenntartókként, tanárokként is figyelnünk kell arra, hogy Valóban Feltámadt az Úr. Mindez egy úton lételt és egyben egy biztos célba érkezést is jelent a keresztyén ember számára. Példának kell lennünk egy olyan világban,  ahol szomorú, csüggedt emberek nem álmodnak jövőt.

 **
ifj. Tislér Géza, csopaki lelkipásztor
 **
Bollók Gyula, papkeszi iskolaigazgató
 **
Dusicza Ferenc, csajági lekipásztor


Bollók Gyula időszerű tájékoztatást adott azokról a változásokról, amelyek előtt a közoktatás áll. A finanszírozási kérdésekben még kormányzati szinten sem dőlt el semmi, így csak remélni tudjuk, hogy az ígért változások nem érintik hátrányosan az egyházi iskolákat.

Dusicza Ferenc  néhány szóban  az elfogadott pedagógiai programokról szólt, majd a hitoktatók számának problematikáját vetette fel.

A jelenlévők megállapodtak a további együttműködésről és arról, hogy legközelebb a Csopaki Református Általános Iskolában találkoznak.

Az ÖBÖL TV híradófelvétele itt tekinthető meg 08:52-től

 (szöveg és fotó: Rásky Miklós)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése