2013. április 12., péntek

Jó hangulatú szemétszedés a Föld Napjához kapcsolódva Alsóörsön

Több éves hagyomány Alsóörsön, hogy a Föld Napjához közeli időpontban kesztyűt és szemeteszsákot ragadnak az iskolások és az önkormányzat dolgozói, hogy a község utcáit, zöldterületeit végigjárva összegyűjtsék az elhagyott szemetet.

Az Önkormányzat ebbéli kezdeményezésében partnerre talált a Balatonalmádi Kommunális Kft-ben, akik az összegyűjtött szemetet elszállítják a településről.

A tavasz első igazán meleg napján, csütörtökön késő délelőtt az Endrődi Sándor Református Általános
Iskola és Kézilabdautánpótlás-központ tanárai és diákjai a Művelődési Ház környékén, (3. és 4. osztály, valamint a kézilabdázó gyerekek) az Ófaluban (1. és 2. osztály) és az amfiteátrum környékén szedték össze a hulladékot. Időközben a Napraforgó Óvoda ovisai és az ott dolgozók, az óvoda melletti játszóteret és a sportcsarnok környékét csinosították.

**
**



 A 40 m3 szemetet a Balkom dolgozói szemetesautóval szállították el. A sikeres és jóhangulatú akcióban 170 gyermek és 30 felnőtt vett részt. Blogunk már most jelzi, hogy a 71-es út mellett - szintén hagyományos -szemétszedésre április 22-én, reggel 9 órakor kerül sor. (fotók: Nagy Lászlóné és Rásky Miklós)

**
**
**
**

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése